Tälläisen herkun löysin yläasteen kotitaloudentuntien monistearkistosta. (Kyllä, minulla on kaikki ne ohjeet tallella:D)
Tarvitset:
3 appelsiinia
1 tölkki maitorahkaa
4 liivatetta tai ½ rkl liivatejauhetta
½ dl vettä
1 dl kermaa
2 tl sitruunamehua
2-3 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Valmistus:
Vuoraa tarjoiluastia 2 kuoritun appelsiinin viipaleilla. Paloittele yksi appelsiini ja sekoita palat ja mausteet maitorahkan joukkoon. Liuota liivatejauhe tai kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen(½dl). Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää liivateliuos rahka-appelsiiniseoksen joukkoon. Lisää kermavaahto rahkaseokseen varovasti sekoittaen. Kaada seos tarjoiluastiaan ja anna hyytyä kylmässä. Kumoa hyytelö tarjoiluvadille.
Kommentit