Tälläisen herkun löysin yläasteen kotitaloudentuntien monistearkistosta. (Kyllä, minulla on kaikki ne ohjeet tallella:D)

1272523724_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tarvitset:

3 appelsiinia

1 tölkki maitorahkaa

4 liivatetta tai ½ rkl liivatejauhetta

½ dl vettä

1 dl kermaa

2 tl sitruunamehua

2-3 rkl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

 

Valmistus:

Vuoraa tarjoiluastia 2 kuoritun appelsiinin viipaleilla. Paloittele yksi appelsiini ja sekoita palat ja mausteet maitorahkan joukkoon. Liuota liivatejauhe tai kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen(½dl). Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää liivateliuos rahka-appelsiiniseoksen joukkoon. Lisää kermavaahto rahkaseokseen varovasti sekoittaen. Kaada seos tarjoiluastiaan ja anna hyytyä kylmässä. Kumoa hyytelö tarjoiluvadille.