Ikämittariini kertyi taas vuosi lisää ja tyttösemme mittariin yksi kuukausi, joten molempia piti juhlistaa kakulla :) Innostuin siis tekemmän elämäni ensimmäisen juusokakun. Lopputulos ei ulkonäöllisesti ollut ihan niin hyvä kuin olisin halunnut, mutta maku on sitäkin parempi! Ja näin se syntyy:

Keksipohja:

225g hienoksi murennettuja digestive-keksejä

3rkl siivilöityä kaakaojauhetta

2rkl ruskeaa sokeria (vauvadementiasta kärsivänä unohdin ostaa ruskeaa sokeria, joten ihan tavallinen sokeri sai luvan kelvata)

90g sulatettua voita

 

Täyte:

750g maustamatonta tuorejuustoa

200g hienoa sokeria

3 (isoa) kananmunaa

150g taloussuklaata sulatettuna 1/2 dl veden kanssa

2tl vaniljasokeria

 

Pohja:

1. Sekoita keskenään murennetut keksit, kaakao ja sokeri. Kaada päälle sulatettu voi ja sekoita haarukalla. Painele seos tasaisesti rengasvuon pohjalle. (23cm irtopohjainen rengasvuoka, vain reunat voidellaan)

2. Paista 180 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jäähdytä. Alenna lämpö 160 asteeseen.

3. Poista rengasvuon reuna varovasti ja voitele se kevyesti voilla. Kun pohja on jäähtynyt, laita reuna paikoilleen.

Täyte:

1. Vatkaa tuorejuusto sileäksi sähkövatkaimella isossa kulhossa. Jatka sekoittamista ja lisää sokeri vähitellen . Lisää munat yksitellen , vatkaa vain sen verran että munat sekoittuvat.

2. Kaada puolet seoksesta toiseen kulhoon ja lisää joukkoon lämmin sulatettu suklaa ja vesi. Lisää vaniljasokeria molempiin seoksiin.

3. Kaada hiukan alle puolet vaaleasta seoksesta vuon keskelle, liikuttele vuokaa siten että seos peittää tasaisesti koko keksipohjan.

4. Kaada varovasti hiukan alle puolet suklaaseoksesta vaalean seoksen keskelle ja anna levitä itsekseen. Se työntää asettuessaan vaaleaa seosta reunoja kohti itsekseen.

5. Lisää kerroksia vuorotellen. Käytä aina noin puolet seoksesta, kunnes seokset loppuvat; käytä viimeisenä vaaleaa seosta.

6. Paista alimmalla tasolla 1 tunti 10 minuuttia tai kunnes keskustan vaalea seos on hyytynyt.

7.Ota kakku uunista, irrottele kakkua veitsellä reunoista. Anna jähtyä.

8. Poista reuna varovasti, jäähdytä kylmäksi.

Kakku säilyy viikon jääkaapissa. Ennen tarjoilua, ota kakku tunnin ajaksi huoneenlämpöön.

1258534328_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja ohjeenhan nappasin Ihana Suklaa -kirjasta (Patricia Lousada)