Nämä pikkuleivät löytyi Patricia Lousadan Ihana Suklaa -kirjsta.
375g vehnäjauhoja
200g vähäsuolaista voita
250g fariinisokeria
2 kananmunaa
hyppysellinen suolaa
1tl vanilijasokeria
Siivilöi jauhot kulhoon, jätä odottamaan.
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kevyesti munat, suola ja vanilijasokeri ja lisää vähitellen voi-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon siivilöidyt jauhot.
Kauli taikina kahden kelmun välissä 7 sentin levyiseksi ja 1 sentin paksuiseksi suorakaiteeksi. Ota päälimmäinenkelmu pois. Kääri tiukalle rullalle ja laita jääkaappiin neljäksi tunniksi tai tunniksi pakstimeen.
Leikkaa tiivis taikinarulla kuuden millin viipaleiksi. Laita viipaleet leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista 190-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Siirra keksit kuumina tasaiselle alustalle ja anna jäähtyä.
Kommentit