Näiden suussa sulavien kakkusten ohjeen löysin samaisesta suklaa -kirjasta, josta myös paholaisen kakun ohje on. Kakkusten kinuskikuorrute oli niin taivaallisen hyvää, että sitä olisi melkein syönyt yksinäänkin :)

1262861370_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kakkusia varten tarvitset:

1,75 dl täysmaitoa

60 ghienoksi pilkottua tummaa suklaata (Itse käytin taloussuklaa rouhepussista reilu puolet.)

1,5 dl sokeria

60 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä

1 tl vanilijasokeria

1 iso vatkattu muna

2,25 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 rkl suklaa lastuja tai pilkottua tummaa suklaata (Taas käytössä taloussuklaa rouhe.)

Kuumenna maito lähes kiehuvaksi. Laita pilkottu suklaa sekä kolmasosa sokerista kulhoon, lisää kuuma maito ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. Laita voi kulhoon ja lisää jäljelle jäänyt sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa vaaleaksi vaaleaksi ja kuohkeaksi, lisää vatkattu muna vähitellen joukkoon. Sekoita joukkoon suklaa vuorotellen jaoho-leivinjauhoseos. Lisää lopuksi suklaalastut. Lusikoi paperivuokiin. Paista 180-asteessa 15-20 minuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen lisäämistä.

Kinuskikuorrute:

100g hienoksi pilkottua tummaa suklaata

1 rkl siirappia

25 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä

Sulata suklaa vesihauteessa hitaasti. Ota suklaa pois vesihauteesta suklaan ollessa sulaa ja sekoita joukkoon voi ja siirappi. Kun seos on tasaista, anna sen jäähtyä. Sekoita välillä, kun seos on paksua ja melkein jähmettynyt. Jos seos jähmettyy täysin ennen kuin ehdit käyttää sen sulata se varovasti matalalla lämmöllä. Levitä kuorrute kakkusten päälle ja anna jäähtyä.

Tätä Kuorrutetta voi käyttää myös kakkujen kuorrutukseen ja täyttämiseen.