Nyt kun on saatu oma tuhisija maailmaan turvallisesti niin pitihän sitä juhlistaa Paholaisen kakulla, varsinkin näin lasten oikeuksien päivänä! :) Siispä pyöräytin Paholaisen kakkun, johon ohjeen löysin Linda Collisterin Suklaa - kirjasta. Kakun saa väsättyä seuraavilla aineilla ja ohjeilla:

110g hienoksi pilkottua tummaa suklaata

1,25dl ranskankermaa

175g vaaleaa muscovadosokeria

4,5dl vehnäjauhoja

runsas hyppysellinens suolaa

3rkl kaakaojauhetta

1tl ruokasoodaa

115g suolatonta voita huoneenlämpöisenä

2,25dl sokeria

2 kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina

2tl vaniljasokeria

1,75dl huoneenlämpöistä vettä

 

Täyte ja kuorrute:

140g hienoksi pilkottua maitosuklaata

140g hienoksi pilkottua tummaa suklaata

2,25dl ranskankermaa

1. Laita pilkottu suklaa, ranskankerma ja muscovadosokeri paksupohjaiseen kattilaan ja sulata hyvin miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos on sulaa ja tasaista. Älä anna sen kuitenkaan lämmetä.

2. Siivilöi jauhot, suola, kaakaojauhe ja ruokasooda leivinpaperille. (Itse kylläkin siivilöin kulhoon)

3. Vaahdota voi kulhossa. Vatkaa sokeri vähitellen mukaan. Sekoita hyvin ja vatkaa mukaan munankeltuaiset yksitellen sekä vaniljasokeri.

4. Lisää joukkoon vuorotellen ruokalusikallinen kerrallaan jauhoseosta ja vettä. (Sähkövatkaimella sekoittaessa valitse mahdollisimman pieni teho ja sekoita vain vähän.)

5. Seoksen ollessa aivan tasaista lisää sulatettu suklaaseos. Lusikoi vuokiin. Käytä kahta n.25cm kakkuvuokaa voideltuna ja jauhotettuna tai kolmea 20cm kakkuvuokaa. Tasoita pinta.

6. Paista 180-asteessa 30min (25cm) tai 25min (20cm). Kakku on kypsä kun se irtoaa vuoan reunoista ja pinta on kimmoisa.

7. Anna jäähtyä 5 minuuttia. Kumoa vuoat ritilälle ja anna jäähtyä rauhassa.

8. Valmista täyte ja kuorrute: Sulata molemmat suklaat vesihauteessa, sekoita tasaiseksi. Lisää ranskankerma. Odota, kunnes soes muuttuu hyvin paksuksi ja levitettäväksi.

9. Laita yksi kakku sivuun ja levitä kuorrutetta toisen (ja kolmannen) päälle. Aseta kerrokset päällekkäin, kuorruttamaton päällimmäiseksi. Levitä kuorrutetta kakun pinnoille ja reunoille. Säilytä kakku viileässä, kunnes olet valmis tarjoamaan sen.

 

 

1258737314_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuorruttamaton kakku säilyy ilmatiiviisti pakattuna noin vuorokauden. Valmis kakku kannattaa syödä viiden päivän kuluessa ja kuorruttamaton kakku säilyy pakastettuna enintään kuukauden.

 

Täytyy kyllä myöntää, että tein vain yhden kakun jonka vain kuorrutin. Mutta hyvää on!