Eilen illalla sain piirakkainnostuksen ja jääkaapissa sattui olemaan kinkkusuikaleita ja kirsikkatomaatteja sopivasti. Pohjana toimi ruispohja, johon laitoin seuraavat aineet:
200g voita
2,5dl ruisjauhoja
1,5dl vehnäjauhoja
suolaa
4rkl kylmää vettä
Voin, molemmat jauhot sekä suolan nypin kulhossa tasaiseksi muruseksi ja lisäsin veden. Lopuksi sekoitin taikinan käsin tasaiseksi ja laitoin hetkeksi jääkaappiin ja taputtelin vuokaan.
Täytteeseen taas tuli:
kinkkusuikaleita
kirsikkatomaatteja halkastuna
emmental-juustoa
tuorejuuston jämä
3 kananmunaa
4dl maitoa
Sekoitin täytteen aineet keskenään, paitsi kirsikkatomaatit, kaadoin vuokaan taputellun taikinan päälle ja lopuksi laitoin kirsikkatomaatit piirakan päälle leikkauspinta ylöspäin. Ja uuni 175 astetta noin 40 minuuttia.
Kuvassa myös gerbera, joka mun oli pakko saada sunnutaisella kävelylenkillä kukkakaupan ohi ;)
Kommentit